O NAMA

Kako je sve počelo?Sigurno ste se zapitali kako je sve počelo. Naša priča ima svoj korijen u jednom sasvim običnom trenutku - u čekaonici fizikalne terapije u šibenskoj bolnici.

Kao roditelji šestero djece s različitim dijagnozama, naša svakodnevica bila je ispunjena brojnim izazovima i poteškoćama. Dok smo čekali da naša djeca završe terapiju, razgovarali smo o svojim iskustvima, dijelili savjete i osjećali podršku jedni od drugih.
Shvatili smo koliko je važno dijeliti svoja iskustva i osjećaje s ljudima koji prolaze kroz slične situacije.
Naša udruga postala je mjesto gdje se okupljaju roditelji s djecom s invaliditetom, gdje dijelimo savjete, organiziramo edukativne i kreativne radionice za našu djecu, ali i psihološku podršku za nas same.

Ovdje se osjećamo kao dio zajednice koja nas razumije i prihvaća, gdje se osjećamo podržano i gdje zajedno rastemo i razvijamo se.

Naša misija je pružiti podršku, informacije i nadu obiteljima koje prolaze kroz slična iskustva, te zagovarati za njihova prava i potrebe.
Jer zajedno smo jači!
Naša djeca su uključena u predškolski odgoj, u sustavu su redovitog osnovnog i srednjeg obrazovanja, a imamo djece i na fakultetima.

Točnije, u udruzi su obitelji koje imaju djecu s tjelesnim invaliditetom od šest mjeseci do 32 godine. Status roditelja njegovatelja ima 70 posto naših članova. Inače, naša djeca nemaju potrebu za poludnevnim ili dnevnim boravkom jer su uključeni u redoviti sustav, roditelji brinu o njima, a udruga je osigurala dodatne aktivnosti.